Onze groep

De steun van twee grote bankgroepen

2 actionnaires majeurs

Amundi is ontstaan uit de combinatie van de vakkennis en ervaring in vermogensbeheer van twee grote bankgroepen, Crédit Agricole en Société Générale. Dit partnerschap komt voort uit de gedeelde visie op vermogensbeheer van beide groepen en speelt in op de nieuwe uitdagingen in de sector. Door deze samenwerking kunnen beide groepen hun klanten efficiënter van dienst zijn.

Een internationale vermogensbeheerder

  

vermogen in beheer

Met € 777,1 miljard vermogen onder beheer(1) is Amundi een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld.

Amundi heeft beheerteams in de grootste financiële centra van Europa (Parijs, Londen, Milaan), Azië (Japan, Hongkong, Singapore), Australië en de VS.

Amundi is sterk lokaal aanwezig en bouwt aan een relatie met de klant op basis van een langetermijnvisie. Via zijn kantorennetwerk biedt Amundi:

  • een plaatselijk aanspreekpunt om persoonlijke beleggingsoplossingen op te stellen en aan te reiken, specifiek voor de wesen van de klant;
  • uitstekende klantenservice in elke schakel van de keten, gekenmerkt door kwaliteit, een proactieve aanpak en efficiëntie.

Amundi in de wereld

(1) Amundi Groep cijfers per 31 december 2013
(2) Open fondsen geregistreerd in Frankrijk, Bron Europerformance NMO, december 2013
(3) N° 1 in Continentaal Europe  en N° 9 wereldwijd - Totaal activa onder beheer - bron IPE «Top 400 asset managers active in the European marketplace» gepubliceerd in juni 2013, gegevens van december 2012

Een volledig aanbod van fondsen

Verdeling van vermogen / beleggingscategorie(1)

Verdeling van vermogen

Beheer van alle categorieën van beleggingen in de belangrijkste valuta’s (euro, yen, dollar, pond sterling).

Vastrentend

Eén van de toonaangevende bedrijven ter wereld voor beleggingen in de vastrentende euro- en mondiale markten, geldmarkten en bedrijfskredieten

Aandelen

Solide aanwezigheid in Europese aandelen en sterke vakkennis in niches van Japanse, aandelen en aandelen van bedrijven in opkomende landen

Absoluut rendement

Toonaangevende positie op basis van een trackrecord van innovatie

Spaaroplossingen voor particuliere klanten

Internationale erkende vakkennis op het vlak van op maat ontworpen producten

Beleggingsoplossingen voor institutionele klanten

Gevestigde vakkennis in beleggingsoplossingen voor institutionele beleggers

Uitgebreide en evenwichtige klantenbasis

Verdeling van vermogen per type klant(1)

Verdeling van vermogen per type klant

Amundi kan bogen op een buitengewone klantenbasis:

  • Amundi levert momenteel aan 8 partnernetwerken in Europa en Azië vernieuwende, eenvoudige en veilige spaaroplossingen die optimaal aan de klant zijn aangepast. Via deze netwerken worden meer dan 50 miljoen particuliere beleggers bereikt. Met joint ventures in China, India en Zuid-Korea is de aanwezigheid ook verzekerd in markten met een sterk groeipotentieel en worden producten aangeboden voor nog eens 50 miljoen klanten.
  • Amundi ontwikkelt efficiënte en vernieuwende producten  voor haar 2.000 institutionele klanten en externe distributeurs in meer dan 30 landen en heeft banden met de grootste staatsbeleggingsfondsen (SFW’s), pensioenfondsen, institutionele fondsen en bedrijfsfondsen in en buiten Frankrijk. Amundi heeft meer dan 2.000 distributieovereenkomsten afgesloten met de grote beleggingsplatforms in Europa en Azië.

Onze klanten

Onze klanten

Beleid inzake stemrechten

De uitoefening van stemrechten en de dialoog tussen aandeelhouder en bedrijf zijn essentiële pijlers van onze fiduciaire verantwoordelijkheid en onze rol als verantwoorde belegger.

In 1996 heeft Amundi een eigen beleid inzake de uitoefening van stemrechten vastgelegd dat jaarlijks wordt geactualiseerd in overeenstemming met de best practices in corporate governance en, sinds 2003, ook op basis van sociale- en milieuaspecten. Amundi heeft het besluit genomen om zijn stemrecht uit te oefenen voor de overgrote meerderheid van haar fondsen naar Frans en Luxemburgs recht en zo zijn verantwoordelijkheid als aandeelhouder te nemen.

Sinds zijn belofte van verantwoord beleggen heeft Amundi al vroeg gebruik gemaakt van een systeem van dialoog tussen aandeelhouder en bedrijf op basis van een waarschuwingssysteem dat bedrijven in de SBF120-index en een groep van grote Europese emittenten informeert als er mogelijk negatief zal worden gestemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Door te stemmen en dialoog te voeren kunnen wij actief deelnemen aan de verbetering van de beleidspraktijken bij de bedrijven waarin wij beleggen.

Richtlijn markten voor financiële instrumenten (MiFID)

mif

De Europese Richtlijn markten voor financiële instrumenten (de ‘MiFID’) is in werking getreden op 1 november 2007. Hieronder vindt u informatie over deze nieuwe regelingen.