Print

Διαχειριστής Κεφαλαίων με παγκόσμια εμβέλεια

Με €1,004 δις κεφάλαια υπό διαχείριση(1), η Amundi αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά της διαχείρισης κεφαλαίων.

Η Amundi διαθέτει ομάδες διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στα σημαντικότερα χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο), της Ασίας (Ιαπωνία, Χογκ Κογκ, Σιγκαπούρη), της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Με ισχυρή τοπική παρουσία, η Αmundi έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους πελάτες της μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας.
Το δίκτυο πωλήσεων της δίνει την δυνατότητα να προσφέρει:

  • Τοπική παρουσία ώστε να προτείνει επενδυτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη.
  • Άριστη εξυπηρέτηση πελατών που χαρακτηρίζεται από ποιότητα, δυναμική προσέγγιση και αποτελεσματικότητα.

(1) Amundi figures as of 30 june 2016
(2) Ανοιχτού τύπου αμοιβαία κεφάλαια με έδρα τη Γαλλία -Europerformance NMO,Ιούνιος 2014
(3) No.1 European asset manager based on global assets under management (AUM) and the main headquarters being based in continental Europe– Source IPE “ Top 400 asset managers” published in June 2016 and based on AUM as at December 2015.

 

Μια ολοκληρωμένη οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων

Διαχειρίζεται ενεργά όλες τις κατηγορίες επενδύσεων και τα κύρια νομίσματα (ευρώ, γεν, δολάριο, Στερλίνα).

Σταθερής απόδοσης

Ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά ομολογιών σε Ευρώ , στην παγκόσμια αγορά ομολόγων ,διαχείρισης διαθεσίμων και εταιρικών
ομολόγων.

Μετοχές

Μια ισχυρή παρουσία στον χώρο της ευρωπαϊκής αγοράς μετοχών και με εξειδικευμένη άποψη στις μετοχές της Ιαπωνίας, της Ασίας και των αναδυόμενων αγορών

Απόλυτης Απόδοσης

Κυρίαρχη θέση βασισμένη σε ένα ιστορικό διαχρονικών αποδόσεων και καινοτόμων λύσεων.

Αποταμιευτικές λύσεις για ιδιώτες πελάτες

Διεθνώς αναγνωρισμένη για την πείρα της στην παροχή προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη

Επενδυτικές λύσεις για θεσμικούς πελάτες

Διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρία στην εύρεση επενδυτικών λύσεων για θεσμικούς πελάτες

Κατανομή ανά Κατηγορία Επένδυσης(1)

Κατανομή ανά Κατηγορία Επένδυσης<sup>(1)</sup>  

Μια εκτενής και ισορροπημένη βάση πελατών

Η Amundi είναι περήφανη για την εξαιρετική πελατειακή βάση που διαθέτει:

  • Η Amundi εξυπηρετεί 8 δίκτυα συνεργατών σε Ευρώπη και Ασία προσφέροντας τους καινοτόμες, απλές και ασφαλείς λύσεις αποταμίευσης που καθορίζονται από κάθε δίκτυο σύμφωνα με το προφίλ της βάσης πελατών. Μέσω αυτών των δικτύων, εξυπηρετεί πάνω από 50 εκατομμύρια πελάτες λιανικής. Μέσω των κοινοπραξιών της σε Κίνα, Ινδία και Κορέα, είναι επίσης παρούσα στις αγορές που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης διαθέτοντας προϊόντα σε επιπλέον 50 εκατομμύρια πελάτες.

  • Η Amundi δημιουργεί υψηλού επιπέδου, καινοτόμα προϊόνταγια τους 2.000 θεσμικούς πελάτες και διανομείς της σε περισσότερες από 30 χώρες. Συνδέεται με τα μεγαλύτερα κρατικά διαχειριζόμενα κεφάλαια, ασφαλιστικά ταμεία, θεσμικά και εταιρικά χαρτοφυλάκια, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Διατηρεί περισσότερες από 2.000 συμφωνίες διανομής με τις κυριότερες πλατφόρμες σε Ευρώπη και Ασία.

Οι Πελάτες μας

Οι Πελάτες μας

Κατανομή ανά Τύπο Πελατών(1)

Κατανομή ανά Τύπο Πελατών<sup>(1)</sup>  

Πολιτική άσκησης δικαιωμάτων ψήφου*

Η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου και ο διάλογος με τους μετόχους είναι απαραίτητα στοιχεία της ανάθεσης των εμπιστευτικών καθηκόντων και του ρόλου μας ως υπεύθυνου επενδυτή.

Από το 1996 και μετά, η Amundi καθιέρωσε την δική της πολιτική άσκησης δικαιωμάτων ψήφου, η οποία ανανεώνεται ετησίως προκειμένου να ενσωματώσει τις καλύτερες πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης καθώς επίσης από το
2003, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Η Amundi αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου για μια εκτεταμένη πλειοψηφία των κεφαλαίων της υπό Γαλλικό και Λουξεμβουργιανό νόμο προκειμένου να εκπληρώσει την ευθύνη της ως μέτοχος.

Έχοντας από την αρχή δέσμευση για υπεύθυνες επενδύσεις, η Amundi εφάρμοσε επίσης μια διαδικασία διαλόγου μετόχων βασισμένη σε ένα σύστημα επαγρύπνησης, ενημερώνοντας τους επενδυτές για τις
επιχειρήσεις του δείκτη του SBF120 και μια ομάδα μεγάλων ευρωπαϊκών εκδοτών για πιθανές αρνητικές ψηφοφορίες στις Γενικές συνελεύσεις τους.

Η ψηφοφορία και ο διάλογος μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε ενεργά στη βελτίωση των πρακτικών των επιχειρήσεων στις οποίες επενδύουμε.

*Παρακαλώ σημειώστε ότι το παρόν δεν εφαρμόζεται σε πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ-Κονγκ.

Η Οδηγία για τις Αγορές στα χρηματοπιστωτικά μέσα:MIFID